Du har altid mulighed for at kontakte os på enten email: info@arval.dk   eller ringe til os på +45 70 26 50 60

Sådan pakker du sikrest bilen

Kør sikkert med tungt læs

Når du rejser, er det vigtigt, at dine ejendele er pakket godt og sikkert i bilen. Placér den tungeste bagage i midten og den letteste oppakning øverst og i siderne. Undgå at stable bagagen for højt.

 

Last

Bagage på taget skal spændes sikkert fast. Ved hurtig kørsel vil luftstrømmen prøve at løfte frontenden af oppakningen, så det er særligt vigtigt, at den forreste del er surret godt fast. Hele oppakningen skal være sikkert fastspændt, så du undgår, at den glider ned, når bilen bremser. Fordi ekstra last øger bilens vægt, er det generelt bedre at transportere stor, men let, bagage på taget, og tungere bagage i kabinen. På den måde opretholder du bilens vægtbalance og mindsker risikoen for, at bilen tipper i et skarpt sving. Du kan med fordel investere i en tagboks, hvis din bil har mulighed for det. 

 

Arranger bagagen i bilen

”Sidst ind, først ud.” Arranger bagagen i den rækkefølge, den skal bruges. Overvej, hvordan du i nødstilfælde kan få adgang til dit reservedæk eller førstehjælp. Sørg for nem adgang til vigtige ting som mad, drikke og underholdning til børnene. Tung bagage, der er pakket tæt sammen bagest bilen, gør mindre skade i tilfælde af kollision, så kufferter og tasker placeret længere fremme end bagsædet, kan være farligt. De gør det ikke kun sværere at orientere sig, de kan også udgøre en alvorlig risiko for passagererne i et sammenstød. Overvej at benytte benpladsen foran passagersæderne til bagage. Jo mere du kan fordele vægten, des nemmere er det at føre bilen – og du forbruger mindre brændstof undervejs. Husk, at ved akutte opbremsninger ved 50 km/t har løse ejendele en kraft på op til 50 gange deres vægt, så opbevar bøger, mobiltelefoner, computere osv. under passagersæderne, så de ikke bliver de rene projektiler.

 

Kørselsstil

Sørg for klart udsyn ud af bagruden, så du kan køre og bakke sikkert. Øg afstanden til bilen foran dig: En bil med fuld oppakning har brug for mere plads til at bremse. Når du rejser med et tungt læs, bør du overveje at rette dine forlygter, så de lyser en smule ned. Et fyldt bagagerum kan betyde, at bagenden af bilen bliver nedsænket, så hvis forlygterne lyser for højt, kan de risikere at blænde modkørende biler.

 

LÆS FLERE GODE RÅD
How to pack a car safely