Du har altid mulighed for at kontakte os på enten email: info@arval.dk   eller ringe til os på +45 70 26 50 60

Sådan redder du dig ud af en synkende bil

Vidste du, at Danmark har mere end 7.300 km kystlinje? Ved du, hvad du skal gøre, hvis du kommer til at køre i vandet? Her er 6 gode råd.

1. Tænd lyset

Hvis du tænder lyset, er det nemmere for dig at orientere dig, og din bil er lettere at få øje på for redningsfolkene. Og husk altid at lade dine nøgler blive i tændingen!

2. Grib rudeknuseren

Du bør altid sikre dig, at sikkerhedshammeren er inden for rækkevidde, så du ikke skal til at lede efter den, når du har brug for den. Den kan betyde forskellen på liv eller død.

3. Spænd sikkerhedsselen op

Vender bilen på hovedet i vandet? Så kan du ikke uden videre spænde sikkerhedsselen op. I stedet skal du først skubbe dine ben mod instrumentbrættet og presse dig tilbage i sædet. Stabilisér dig selv med én hånd i loftet og brug den anden til at klikke dig ud af sikkerhedsselen. Brug rudeknuseren, hvis du ikke kan få sikkerhedsselen op. Nogle sikkerhedshammere har en indbygget kniv, som du kan bruge til at skære dig fri.

4. Åbn vinduet i døren

Se først, om du kan rulle vinduet ned. Hvis ikke, skal du smadre ruden med rudeknuseren eller et andet tungt objekt.

5. Kan du ikke åbne vinduet?

Gå ikke i panik! Tag en dyb indånding og forhold dig roligt, indtil bilen er sunket næsten til bunds, og der er begyndt at sive vand ind i bilen. Så snart trykniveauet i kabinen er det samme som uden for bilen, kan du lettere åbne døren.

6. Kom ud af bilen!

Svøm rygsvømning væk fra bilen med hovedet først. Så kan du bruge benene til at skubbe bilen væk fra dig, hvis den vælter. Når du er på sikker afstand, kan du vende dig om og svømme mod land.

LÆS FLERE GODE RÅD
how to escape a sinking vehicle