Press Release

2019: ENDNU ET ÅR MED STOR VÆKST HOS ARVAL.

Information 18 Feb 2020 , by
Arval Danmark

  • +9,1%* VÆKST I BILFLÅDEN, HVILKET ER MERE END I RESTEN AF MARKEDET
  • TO-CIFRET VÆKST I DE FLESTE LANDE
  • STOR VÆKST INDEN FOR RETAIL SEGMENTET
  • ELBILER UDGØR EN STØRRE DEL DEN SAMLEDE BILFLÅDE, MENS ANTALLET AF DIESELBILER FALDER
  • 2020 BLIVER ET VIGTIGT ÅR MED PRÆSENTATIONEN AF EN NY STRATEGISK PLAN DEN 26. MARTS 2020: ARVAL BEYOND

Endnu et år med stor vækst hos Arval
Arval specialiserer sig inden for full-service erhvervsleasing af firmabiler og moderne mobilitetsløsninger Takket være branchens bedste full-service leveret i 30 lande, af flere end 7.000 medarbejdere, er Arval en af de hurtigst voksende leasingvirksomheder i verden. 2019 genererede en stor vækst for virksomheden og øgede markedsandelen: Arval er markedsleder i de lande, som virksomheden opererer i.

I 2019 voksede Arvals leasingflåde med 9,1%, og bestod af i alt 1.298.404 køretøjer.Antallet af ordrer på køretøjer voksede med 8% sammenlignet med 2018 og bestod af i alt 380.982 køretøjer. Antallet af køretøjer, der blev solgt ved kontraktens udløb, steg med 6% til 269.830. De fleste af Arvals afdelinger har oplevet tocifret flådevækst: +20,8% i Norden, +19,3% i Centraleuropa, +16,2% i Benelux og Sydeuropa. I de lande, hvor Arval er størst målt på flåde (Frankrig, UK, Spanien og Italien) var vækstraten på +7,3%.

Samtidig voksede Arval i 2019 inden for alle kundesegmenter. Væksten lød på 7% inden for Corporate & Public og på 25% på Mid Term rental segmentet. 2019 bød desuden på stor vækst inden for retail segmentet (+14% sammenlignet med 2018), hvor den private leasingflåde steg med 42% sammenlignet med 2018 og lukkede året lige under 300.000 køretøjer.

Som del af en industri i hastig udvikling og i tråd med sit store engagement på CSR-området, har Arval i 2019 endnu engang bevæget sig i retning af den grønne omstilling på transportområdet: Således faldt andelen af dieselbiler i Arvals flåde til 75%, ligesom andelen af elbiler steg tilsvarende. Ikke mindst blev Arval for fjerde år i træk tildelt EcoVadis-bedømmelsen Gold for sin bæredygtighedsindsats, EcoVadis rangerer Arval blandt de top-2% bedste virksomheder inden for kategorien ”Leje og leasing af motoriserede køretøjer”. Resultatet bekræfter den succes, som Arval har haft med sin daglige mission: At tilbyde sine kunder muligheden for at bidrage positivt til samfundet og bevarelsen af planeten.

Højdepunkter i 2019
I 2019 kunne Arval fejre 30års jubilæum, ligesom virksomheden ansatte en ny bestyrelsesformand og administrerende direktør, Alain Van Groenendael.

Som reaktion på den hastige forandring som erhvervsleasingmarkedet oplever i disse år, blev analyseselskabet Corporate Vehicle Observatory i 2019 til Arval Mobility Observatory. Formålet er at kunne tilbyde unik data, der kan hjælpe med at forudsige og forstå de igangværende PRESSEMEDDELELSE forandringer på transportområdet. Ved at indgå i det offentligt-private partnerskab kaldet Mobilityas-a-Service (MaaS) Alliance har Arval desuden demonstreret sit ønske om at skabe fremtidens integrerede mobilitets-løsninger sammen med en række samarbejdspartnere. Arval åbnede ligeledes fire såkaldte hubs, der skal fungere som test-laboratorier for nye og smarte løsninger på transportområdet. For eksempel forbundne biler, grøn omstilling og selvkørende biler.

Sidst men ikke mindst, har Arval ændret sin brandplatform og sin tagline til ”For the many journeys in life”. Det er sket for at signalere, at Arvals rolle rækker ud over erhvervsleasing og omfavner nye mobilitetsmuligheder i en dynamisk branche i udvikling.

På vejen mod 2020 et afgørende år for Arval
I 2020 vil Arval sigte efter at udvikle Arval Beyond, en strategisk plan, som skal gøre virksomheden klar til at vokse stabilt med udgangspunkt i sine primære styrker, men samtidig ved at gentænke den oprindelige forretningsmodel.

Arval vil præsentere sin nye strategi, Arval Beyond på en international pressekonference I Houten (Holland) torsdag den 26. marts 2020.

2020: Endnu mere innovation
Arval kapitaliserer mere end nogensinde før på sin SMaRT-tilgang (Sustainable Mobility and Responsibility Targets) for at hjælpe sine kunder med den grønne omstilling på transportområdet. Elbiler er en vigtig del af denne overgang, da de på mange områder tilbyder et relevant alternativ til traditionelle mobilitetsløsninger. Arval har store forventninger til udviklingen på dette område i 2020-målsætningen, er således at vækste dobbelt så hurtigt som det øvrige marked, hvad angår udbredelsen af elbiler. Udover overgangen til elbiler er Arval overbevist om, at nye mobilitetsløsninger er både mulige og relevante: Ikke kun når det handler om delebiler, men også delecykler, liftdeling og selvkørende transportløsninger.

2020: Styrkelse af den geografiske tilstedeværelse
I 2020 vil Arval fortsætte med at sætte sit aftryk på kloden. Tidligere i januar åbnede Arval et kontor i Columbia og styrker dermed sin tilstedeværelse i den hastigt voksende LATAM-region. I 2020 vil der desuden være 25-års jubilæum for The Element-Arval Global Alliance, den længst eksisterende strategiske alliance inden for erhvervsleasing af firmabiler. The Element-Arval Global Alliance er verdensførende, inden for håndtering af bilflåder, og kontrollerer på nuværende tidspunkt flere end tre millioner køretøjer i flere end 50 lande på tværs af Nordamerika, Latinamerika, EMEA og Asien.

“Efter et år som bestyrelsesformand og CEO er jeg stolt over at kunne præsentere så stærke resultater for Arval. Takket være vores engagerede medarbejdere er Arval klar til at tilpasse sig kundernes skiftende behov med nye services på transportområdet. Vi har en spændende tid foran os, og Arval ønsker at ledsage vores kunder på deres rejse – vel at mærke ikke kun via biler. Det glæder jeg mig til at fortælle mere om ved præsentationen af vores nye strategiske plan, Arval Beyond den 26. marts” – siger Alain Groenendael, bestyrelsesformand og administrerende direktør for Arval.

”I Danmark glæder vi os over fortsat at være markedets hurtigst voksende leasingselskab. 2019 har skabt et stærkt fundament for vores videre udvikling på det danske mobilitetsmarked, der konstant udvikler sig. Med vores dygtige medarbejdere og vores loyale kunder, vil vi fortsat øge vores markedsandel og sikre, at de danske virksomheder kan realisere målet på grøn omstilling” – siger Arval Danmarks general manager Michael Curtis.

*Vækstrate fra perioden 2018-2019 på sammenlignelig baggrund

Pressekontakter:

Arval Danmark
Andreas Knudsen – andreas.knudsen@arval.dk - + 45 70 26 50 60

Om Arval:
Arval er grundlagt i 1989 og ejes af BNP Paribas. Virksomheden er specialiseret i leasing af person- og varebiler til virksomheder. Arval tilbyder sine kunder – store internationale virksomheder og SMV’er – skræddersyede løsninger, der optimerer medarbejdernes mobilitet og outsourcer samtlige risici der er ved at monitorere en bilflåde. Ekspertrådgivning og servicekvalitet er fundamentale principper i Arvals kundeservice og leveres af flere end 7.000 medarbejdere i 30 lande. Arvals totale udlejningsflåde er på 1.193.910 køretøjer verden over (december 2018). Arval er et af de stiftende medlemmer af ElementArval Global Aliance – det længst eksisterende forbund i flådemanagementindustrien og det største af sin slags i verden med mere end 3 millioner køretøjer i flere end 50 lande. I BNP Paribas hører Arval under Retail Banking. Læs mere på: www.arval.dk.

Om BNP Paribas:
BNP Paribas er en førende, verdensomspændende bank, der er til stede i 73 lande og har flere end 196.000 ansatte, heraf 149.000 i Europa alene. Gruppen er udbyder af finansielle ydelser med nøglepositioner inden for tre kerneaktiviteter; Domestic Markets, International Financial Services og Corporate & Institutional Banking, herunder hører to datterselskaber: forretningskunder og institutionelle investorer. BNP Paribas hjælper alle sine kunder (private, erhvervslivet, entreprenører, SMV’er, forretnings- og institutionelle kunder) med at nå deres mål gennem løsninger på alt mellem finansiering, investering, opsparing og forsikring. I Europa er banken etableret på fire markeder: Belgien, Frankrig, Italien og Luxemburg. BNP Paribas Personal Finance er Europas ledende i forbrugerlån. I både Europa, store dele af USA og i stigende grad i Asien og Stillehavsregionen er BNP Paribas ledende inden for Corporate & Institutional Banking samt International Financial Service-aktiviteter. Læs mere på: www.bnpparibas.dk.

Læs mere Vis mindre