Arval Danmark Erhvervsleasing

De 8 bedste apps til en bilferie på strøm

Tips & tricks 28 Jun 2022 , by
Cecilie Thomsen

Sommerferien står for døren, og for mange firmabilister betyder det bilferie rundt i Danmark eller udlandet. Er elbilen en del af kør-selv-ferien, så skal du læse med her. Planlægning kan nemlig blive en nøglefaktor for at sikre den bedste rejse. Hvor findes den nærmeste ladestander, hvad koster det at oplade, og hvordan fungerer det med opladning i udlandet?

Hos Arval vil vi gerne gøre vores til, at du får en god kør-selv-ferie i din elektriske firmabil, uanset om turen går til en perle i det danske land, længere nord- eller sydpå. Derfor har vores Business Managers samlet deres top 8 apps, som de selv benytter, når de er på farten i elbil:

 

Appen til ruteplanlægning i elbil

Skal du på en længere tur i elbil, kan det være en stor hjælp med et fuldt overblik over ruten inklusive antal ladestop samt rejsens samlede varighed. For nogle kan dette endda give ro i maven at se, at turen ikke nødvendigvis bliver meget længere i en elbil med ladestop undervejs, end den samme tur ville have taget i en bil med forbrændingsmotor, såfremt du holder de naturlige pauser. Mærker som som Tesla og Polestar har allerede denne feature indbygget i deres infotainment-systemer som standard, men for øvrige elbilister kan appen, A Better Routeplanner (ABRP), være værd at downloade, når familiens kør-selv-ferie skal planlægges.

I appen indtaster du blot mærke og model på den elbil, du kører i, hvorefter appen selv vil beregne den mest oplagte rute i forhold til ladepunkter for at nå frem til destinationen. Har man ønske om mellemstop på turen, er dette også muligt. Som en ekstra lille bonus viser appen også, hvor længe, at man skal holde og lade ved de forskellige steder. Derudover giver appen dig mulighed for at sætte et ønsket ladningsniveau (SoC) ved afgang og ankomst.

 

Apps til opladning på turen

Uanset om kør-selv-ferien går til udlandet eller foregår indenrigs, kan du oplade ubekymret på farten. Med et stort ladenetværk etableret i Europa, der fortsat kun bliver større, vil det altid være muligt at finde en ladestation nær dig. 

Som firmabilsbruger i Arval har din virksomhed muligvis tegnet en ladeløsning af din elbil via Clever, og du har formentlig allerede Clevers app installeret på din smartphone. Går turen til Danmark, Norge, Sverige eller en smule syd for grænsen, vil det være muligt at lade din bil på Clevers eget ladenetværk (og heraf via abonnementet). Som noget nyt har Clever indgået samarbejde med en række andre udbydere, som gør det muligt for dig at oplade på andre netværk.

Se mere i din Clever-app, hvor du både kan filtrere på hurtig- og lynladning, se den nærmeste ladestander og, under ”Andre ladepunkter”, se, hvilke specifikke operatører, du kan oplade din elbil hos via samarbejdet med Clever.

Foruden Clever anbefaler Arvals Business Managers yderligere roaming-operatørerne Shell Recharge og Plugsurfing, der, med de største ladenetværk og over 250.000 ladepunkter rundt omkring i Europa, gør opladning af din elbil via deres apps meget fleksibel og fjerner frygten for eventuel rækkeviddeangst. Ligeledes kan opladningsappen ChargeFinder være med til at gøre din elektriske bilferie i udlandet til en succes, da appen giver information om ledige ladestandere med udgangspunkt i live data fra de største ladeudbydere.

Som noget nyt har Tesla netop åbnet en del af deres lynladere op for alle elbilsbrugere og dermed forøget lademulighederne inden for landets grænser, men også på bilferien, der går til udlandet. Du skal blot downloade Teslas app og oprette dig, hvorefter du kan betale direkte i appen og nyde godt af Teslas Supercharger-netværk.

Downloader du disse apps vil du altid kunne få et hurtigt overblik over den nærmeste ladestander på turen og samtidigt kunne tilgå opladning hos et stort antal af ladeudbydere på tværs af Europa. Strømmen betales enten direkte via disse tre apps, ladebrikker til roaming-operatørerne eller med betalingskort. Husk at undersøge, om betalt strøm i Danmark og udlandet indgår som en del af din bilpolitik og således betales af virksomheden eller privat af dig selv.

 

Appen til vejhjælp i udlandet

Er din elektriske firmabil kaskoforsikret gennem Arvals forsikringsselskab, Greenval, har du ret til vejhjælp i udlandet. Vores Business Managers (med stor opbakning fra forsikringsafdelingen) anbefaler derfor, at du husker at downloade Rødt Kort-appen inden afrejse.

Skulle uheldet være ude på bilferien, kan du med Rødt Kort-appen installeret på din smartphone få hurtig vejhjælp i Europa ved blot at sende en anmeldelse til SOS International direkte via appen.

 

My Arval

Er din elbil privat- eller erhvervsleaset gennem Arval, har du formentlig allerede fået adgang til vores egen selvbetjeningsløsning, My Arval. Skulle du derimod ikke have downloadet appen på din smartphone, anbefaler vi dig at gøre det, så du altid har al relevant information vedrørende din leasingbil samlet ét sted, mens du er på bilferie.

I My Arval kan du bl.a.:

  • søge efter et værksted og anmode om en aftale
  • se den nærmeste placering for Arvals servicepartnere til vedligeholdelse og dækskifte
  • indberette en ulykke
  • få adgang til din kontrakt og al vigtig dokumentation på din leasingbil


Du kan læse mere om My Arval her og downloade My Arval-appen til iOS her og Android her.


Vi hos Arval ønsker dig en rigtig god sommer – og bilferie.

Vil du vide mere?
Ring til os på
+45 7026 5060 eller vælg at blive ringet op
Læs mere Vis mindre