Overblik over bilflåden styrker bundlinje og ESG-rapportering

ESG-RAPPORTERING  -  Estimeret læsetid: 3 minutter
 

Danske virksomheder er helt fremme med målsætninger for den grønne omstilling og investerer stort i elektriske firmabiler og varevogne. Til gengæld mangler flådeansvarlige ofte overblik over bilernes brændstofforbrug og CO2-udledning. Og det går ud over både bundlinje og ESG-rapporteringen.


Danmark ligger i den høje ende, når det kommer til elektrificering af bilflåder på tværs af Europa. Så
der er grund til optimisme, når det gælder omstilling til mere klimavenlig transport. Samtidig er der stigende krav til, at virksomheder dokumenterer både bæredygtige initiativer og CO2-udledning, særligt efter de nye EU-krav til ESG-rapportering træder i kraft i 2024. Og netop her halter mange virksomheder efter.

"Lige nu ser vi to fokusområder for de virksomheder, vi taler med. Det ene er optimering af flådedriften. Det andet er ESG-rapportering, som fylder mere og mere. Ikke bare hos de helt store kunder, men også hos virksomheder med helt ned til 20 biler i flåden. Mange føler ikke, at de har den nødvendige dokumentation klar,” siger Nicolai Birksteen, der er business manager i leasingvirksomheden Arval Danmark og har fulgt udviklingen i dansk erhvervsleasing tæt.

 

Manglende overblik sænker farten på besparelser og ESG-rapportering

Nicolai Birksteen oplever ofte, at virksomheder mangler overblik over den daglige drift af bilflåden – herunder forbrug af brændstof og CO2-udledning.

”Langt de fleste flådeansvarlige har ikke et fyldestgørende billede af hvor meget brændstof, bilerne i flåden bruger. Det er en skam, for der ligger mange gode datapunkter og potentielle besparelser i den viden. Mange virksomheder kan spare helt op til 10 procent på bilflådens drift. Både når det gælder kroner og ører, men også i færre CO2-udledninger,” siger Nicolai Birksteen, Arval.

Han peger på, at manglende overblik ofte går hånd i hånd med finansieringsmetoden og det datagrundlag, der følger med. I dag finansieres langt de fleste bilflåder via finansiel leasing eller direkte køb, hvor den enkelte flådeansvarlige selv holder styr på fx bilernes individuelle brændstofforbrug, daglige kørte kilometer og udgifter til reparationer.

 

Full-service-leasing styrker overblikket

Alternativt får virksomheder, der finansierer bilflåden gennem full-service-leasing, et mere nuanceret billede over flådens udledninger og forbrug, da alle regninger og kilometerdata er samlet og tilgængeligt via et fælles dashboard frem for at ligge i separate mapper på computeren eller i reolen.

”Vi ser heldigvis, at flere får øjnene op for full-service-erhvervsleasing. Udover at det giver mere kontrol med omkostningerne og mindsker risici for uforudsete udgifter, får kunderne et dashboard, hvor de langt bedre kan følge bilernes konkrete forbrug fra brændstof til CO2-udledninger. Dermed bliver det nemt for den enkelte flådeansvarlige at give input til virksomhedens samlede ESG-rapportering eller iværksætte initiativer, der kan reducere flådeomkostninger yderligere,” siger Nicolai Birksteen, Arval.

Han påpeger samtidig, at virksomheder, der arbejder målrettet med bilernes data, kan spare op til 10 procent på det samlede flådebudget. Og da bilflåden ligger ofte i top tre over virksomhedens tungeste udgifts- og udledningsposter, kan selv mindre justeringer derfor resultere i markante besparelser i det samlede budget.

”Når først vores kunder får styr på, hvor de store brændstofslugere befinder sig, falder benzin- og dieselforbruget også. For i bund og grund handler forandring og adfærd om at kunne se helheden og samtidig forstå de enkelte brikker, der bidrager til det samlede billede. Og her kan Arval hjælpe,” siger Nicolai Birksteen, Arval.
 

Få mere at vide

Left column
DK_logo Arval

Kender du Arval?

Arval er en af Danmarks hurtigst voksende leasingvirksomheder med mere end 30 års erfaring og en bred vifte af leasingkøretøjer og mobilitetsløsninger.

Arval er specialiseret i full-service-leasing og administrerer i dag flåder fra én til flere end tusind biler over hele Danmark.

Right column

Hvad er full-service-leasing?

Når du leaser hos Arval, er alt samlet i en fast månedlig pris, der inkluderer finansiering, afgifter, service, reparationer, dæk, forsikring og vejhjælp.

Kort fortalt: Alt er samlet i én månedlig regning. Samtidig kan du nemt monitorere, analysere og rapportere flådens omkostninger, CO2-udledninger og mulige besparelser via Arvals dashboard. Endelig får du adgang til specialister i hele 29 lande og altid gennem én fast dansk kontaktperson.

  • Vil du vide mere?

    Vil du også blive klogere på, hvordan du får bedre overblik med full-service-leasing, kan du kontakte Nicolai Birksteen via nedenstående webformular

Udfyld kontaktformular

Husk landekode (+45)

Er der mere, vi skal vide?

Hvordan vil du kontaktes?

Jeg bekræfter, at jeg har læst og forstået Arvals fortrolighedserklæring.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

HVORFOR ARVAL?

ARVAL:

Er en global leasingpartner med over 30 års erfaring indenfor leasing

VI TILBYDER ET PARTNERSKAB:

Vores ekspertteam hjælper dig med at opnå det bedste match

VI VISER TILLID:

Vi er her, når du har brug for os - digitalt eller personligt

FOKUSER PÅ DET VIGTIGSTE:

Så står vi for resten og sørger for, at processen er let og ligetil