First News

ER DIN VIRKSOMHED KLAR TIL GRØN TRANSPORT?

Elektriske biler 31 Aug 2020

ER DIN VIRKSOMHED KLAR TIL GRØN TRANSPORT?

Hvordan griber man som virksomhed opgaven an, hvis man overvejer at blive en del af den grønne omstilling på transportområdet? Altså skiftet fra benzin- og dieselbiler til el, hybrid eller en kombination. Det spørgsmål findes der mange svar på, men fælles for dem er, at det altid er en god ide at alliere sig med en erfaren partner på området. Her står Arval Danmark til rådighed, når behovet opstår.

Når vi rådgiver virksomheder omkring håndteringen af deres bilflåde, lægger vi meget energi i at analysere medarbejdernes kørselsbehov. Også når det handler om at vurdere, om tiden er moden til at gå i retning af el. Vi ved, at den gennemsnitlige danske bilist kører 45,6 kilometer om dagen, hvilket betyder, at 9 ud af 10 danskere kan komme til og fra arbejde i en elbil uden behov for en opladning undervejs. Men det regnestykke kan man ikke nødvendigvis bruge til noget, når der er tale om eksempelvis salgskonsulenter eller servicepersonale, der kører til og fra kunder hele dagen igennem.

I de tilfælde handler det om at zoome ind på blandt andet det gennemsnitlige antal dagligt kørte kilometer per medarbejder, afstanden til arbejdspladsen, antallet af daglige møder og frekvensen af lange ture kontra korte ture. Derudover er det en mulighed at gøre brug af særlige VIP-ladestandere i virksomheden, hvor udvalgte medarbejdere bliver prioriteret højere end andre. Der er tale om et stort og til tider kompliceret regnestykke, som under alle omstændigheder er vejen til at blive klogere på, hvorvidt den enkelte medarbejder er i målgruppen for en el- eller hybridbil.

Overordnet findes der en lang række måder at påvirke medarbejderne, hvad angår deres valg af firmabil, som for mange er af stor vigtighed. Typisk er beløbsgrænsen et af de mest interessante parametre for brugerne. For at inspirere til at gå i retning af en el- eller hybridbil vil det letteste være at øge rådighedsbeløbet for denne type biler – eller at sænke rådighedsbeløbet for dieselbiler. Nogle virksomheder er endnu mere entydige og gør det umuligt at vælge andet end et grønt køretøj. Derudover er det muligt at stille krav til bilens miljøklasse og CO2-udledning. Alt sammen forhold der hjælper til med at identificere, om virksomheden er klar til at del i omstillingen til grøn transport.

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for råd og vejledning.

Hvad kan vi hjælpe med?
Ring til os på +45 70 26 50 60 eller vælg at blive ringet op
Læs mere Vis mindre