Greenfield

ELBILEN ER MERE END ET STORBYFÆNOMEN

Elektriske biler 18 Jun 2020

Det seneste halvandet år har henholdsvis Gorm Wisweh, Bubber og Jesper Nøddesbo testet elbiler for Arval Danmark. Det har været et spændende projekt at følge. Ikke mindst for os selv.

Et af de mest interessante aspekter har været at slippe Jesper Nøddesbo løs på de lange strækninger i Jylland. Én ting er, at elbilen fungerer i en by som København, hvor afstandene er små, og hvor der er rigeligt af både ladestandere og parkeringspladser. Noget helt andet er, om elbilen også var et godt valg for Jesper Nøddesbo, der bor i Aarhus og arbejder i Bjerringbro. Det er vel at mærke lig med et dagligt kørselsbehov på den anden side af 100 kilometer.

Svaret fra Jesper Nøddesbo lyder, at hans oplevelse som elbilist har været en succes. Sådan at forstå at han relativt hurtigt indrettede sin hverdag efter den planlægning, der alt andet lige følger med det at køre i elbil. Man er kort fortalt nødt til at orientere sig om, hvor der er adgang til strøm og ikke mindst at afsætte tid til opladningerne, når det vel at mærke ikke er nok med opladninger i privaten og på arbejdspladsen.

”Jeg kan virkelig godt lide følelsen af at køre i elbil,” siger Jesper Nøddesbo i en af sine videoer på vej til håndboldtræning i Bjerringbro. Det handler for ham blandt andet om, at hans Nissan Leaf stort set ikke giver en lyd fra sig, og at accelerationen er god. Faktisk går bilen fra 0-100 km/t på imponerende 7,9 sekunder.

Jesper Nøddesbo taler dog primært og ro og nærvær i forbindelse med sine oplevelser som elbilist. Sådan at forstå at han personligt følte sig i et lavere gear end tidligere og løbende fik foræret ”Jesper-tid” sammen med en bog, computeren eller blot sine tanker i forbindelse med opladninger. For os var det en glædelig overraskelse, at elbilen fungerede så godt under en test med dårlige forudsætninger end ved de hidtidige prøvekørsler i og omkring København.

Dermed bakker Jesper Nøddesbos oplevelser op om, at 9 ud af 10 danskere ifølge Danmarks Statistik kan komme til og fra arbejde i en elbil uden behov for en opladning. Således kører den gennemsnitlige danske bilist i alt 45,6 kilometer om dagen. Det fortæller sin egen historie om, at elbilen så langt fra kun er en bybil.  

Hvad kan vi hjælpe med?
Ring til os på +45 70 26 50 60 eller vælg at blive ringet op
Læs mere Vis mindre