GrassFlowers

HVAD HAR ”JESPER-TID” AT GØRE MED ELBILISME?

Elektriske biler 2 Jun 2020

Vi har været forberedt på mange scenarier i forbindelse med Arval Danmarks influencertest, hvor kendte danskere integrerer en elbil i deres hverdag. Både positive og negative. Alligevel faldt vi over et helt nyt begreb i forbindelse med Jesper Nøddesbos oplevelser som elbilist: ”Jesper-tid”.

Debatten omkring elbiler handler primært om rækkevidde og opladningsmuligheder. Altså hvorvidt infrastrukturen er god nok til at anbefale fuld gas fremad, hvad angår den grønne omstilling på transportområdet. For Jesper Nøddesbo kom elbilen imidlertid til at repræsentere tid til sig selv i en ellers travl hverdag. Sådan at forstå at han brugte pauserne i forbindelse med opladning til også at genoplade sine egne batterier.

I størstedelen af tiden ladede Jesper Nøddesbo sin elbil op hjemme og på sin arbejdsplads. Men af og til var det også nødvendigt med opladninger, der resulterede i ventetid. Til at begynde med lod han sig irritere over, at han ikke nødvendigvis kunne køre til og fra sin bopæl i Aarhus og sine forældres hjem i Herning uden en opladning. Men inden længe forvandlede de små pauser til hans egen overraskelse til uvurderlige øjeblikke i en travl hverdag med børn, arbejde og relativt lang transport.   

”Nogle forældre gemmer sig på toilettet med en bog eller deres telefon for at få lidt fred i hverdagen. Jeg bruger i stedet elbilen, når den lader. Det er blevet mit personlige frirum og er faktisk enormt hyggeligt,” sagde Jesper Nøddesbo undervejs i forløbet.

Der er et rigtig fint budskab i den erfaring. Livet går hurtigt, og mange af os har en hektisk og travl hverdag. Derfor kan man vælge at se det som en gave, at verden står lidt stille, mens bilen også gør det. Alle kan have brug for lidt Jesper-tid. 

Hvad kan vi hjælpe med?
Ring til os på +45 70 26 50 60 eller vælg at blive ringet op
Læs mere Vis mindre