Du har altid mulighed for at kontakte os på enten email: info@arval.dk   eller ringe til os på +45 70 26 50 60

Home > Om Arval > Nyheder > Efter Maaneder I Elbil Det Handler Kun Om Vaner

Efter to måneder i elbil: Det handler kun om vaner

Efter to måneder i elbil: Det handler kun om vaner

Arval
Onsdag, april 22, 2020

Det seneste år har Arval udstyret en række kendte danskere med en elbil for at få dem til at prøve kræfter med grøn transport. Indtil videre har Gorm Wisweh, Bubber og Jesper Nøddesbo været bag rattet.

Vi er gået entydigt efter at alliere os med personer, som har haft en oprigtig nysgerrig interesse i at teste af, hvordan og om en elbil passer ind i deres hverdag efter devisen ”alt er tilladt”. Sådan at forstå at vi ikke har efterspurgt en bestemt holdning eller lutter positive tilbagemeldinger. Derimod har vi været ude efter testpersonerne ærlige feedback på deres oplevelser. Positivt som negativt. Det er interessant, for at vi som samfund på den måde kan få en fornemmelse af, hvor vi står i forhold til den grønne omstilling på transportområdet.

Vi er slet ikke færdige med vores testprojekt og kommer inden længe til at præsentere næste mand/kvinde i elbilen. Men vi finder det relevant løbende at evaluere på oplevelserne og har valgt at slå ned på tv-kokken Gorm Wiswehs konklusion efter godt og vel to måneder i en Nissan Leaf. Ren el. Gorm Wisweh var på forhånd begejstret for muligheden for at prøve elbilisme af, men også skeptisk i forhold til rækkevidde og antallet af ladestandere. Slutresultatet blev, at han i hele perioden kun var ude at køre i sin benzinbil én gang. Resten af tiden foregik i elbilen. Hans slutkonklusion var den bemærkelsesværdige, at skiftet fra benzin til el for ham udelukkende handlede om at ændre på ligegyldige, indgroede vaner. Og at det slet ikke var svært, da det kom til stykket. Interessant nok er det nogenlunde samme oplevelse, vi selv har haft internt hos Arval. I 2018 udskiftede vi samtlige firmabil til plugin-hybrid eller rene elbiler. Lidt generaliserende har medarbejdernes oplevelse været, at det i begyndelsen krævede tilvænning at vænne sig til en ny form for planlægning. Men også at forandringerne for langt de fleste faldt relativt hurtigt på plads og blev til ny adfærd, som vi ikke tænkte meget over. Det er der en hel masse læring i. Vaner kan være gode nok, men der er ikke noget i vejen for at bryde dem, når det giver mening. 

Hvis du vil følge løbende med i oplevelserne hos Arvals hold af testpersoner, kan du finde meget mere indhold på LinkedIn.  

Press Contact

Andreas Knudsen

Commercial Director
Telefon 
70 26 50 60